5 Şubat 2017 Pazar

Blog Nedir?



Blog, insanların öğrendiklerini, bildiklerini, paylaşmak istediklerini yazdığı web tabanlı bir sistemdir. 
  • Kişisel bloglar:Bunlar, acemilik yada profesyonellik fark etmeden yazı yazılan,bilgi paylaşımı yapılan araçlardır.
  • Kurumsal Bloglar:Şirket hakkında akademik, güncel, tanıtıcı duyuruların yapıldığı, kimi zaman toplantıların, kimi zaman yarışmaların duyurulduğu platformlardır.
  • Kazanç amaçlı tanıtım blogları:Bu olayı reklam çöplüğü veya konu dağınıklı olarak algılamayın.Tek konu üzerinde isim duyurmanız gerekmekte. Ayrıca Mert Erkal’ın (İngilizce blogu ile bu profesyonel blogculukta adını duyurmuş Türk blogger) sitesine’de bakmanızda çok büyük fayda var.
  • Profesyonel Konu blogları: Bir işin,konunun vs.. uzman kişisi veya kişileri toplanmış ve demişler ki biz öyle bir blog yazacağız ki, hem bilgilerimizle başkalarını aydınlatacağız, hem de adımızı duyuracağız. Örnek verecek olursak Erhan Yakut ve gönüllü takımın yazdığı Yakuter..
  • Hayran kitle blogları:En azında iyi bir içerikle yaptığı işten onlarca kat daha fazla gelir sağlayacak bloglar. Eğer menejerseniz veya hayranı bol olan kişiler ile konuşma, röportaj alabilme yeteneğiniz var ise ilk önce ek işiniz olur sonrada medya ofisiniz..
  • Haber blogları:Aslında portal sistemleri ile yapılırsa çok daha iyi oluyor. Fakat blog altyapısı ile yapmaktan zevk alanlar için yorum yok.İster genel,ister konu üzerine güncel haberler yayınlanan bloglar.
  • Ansiklopedik bloglar:İçerisinde neredeyse her bilginin köküne değinen, bir wiki makalesi benzeri yazılan bloglardır. Türkçe olarak bu işi yapan İyzi.net bir örnektir.

Kaynakça: http://erkanyuksel91.blogcu.com/blog-cesitleri-ve-kisisel-bir-blog-nasil-olusturulur/12398200

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder