21 Mayıs 2017 Pazar

Kral Arthur: Kılıç Efsanesi

   19 Mayıs Cuma Günü "Kral Arthur: Kılıç Efsanesi" adında bir filme gittim. Film Arthur'un küçükken babasının amcası tarafından vahşice öldürüp mirası çalmasıyla başlar. Arthur'u kurtarmak adına tekneyle başka bir bölgeye yollayan babası özel güçlere sahip olan Excalibur kılıcı ile kendini öldürür, bütün vücudu taşlaşır ve böylece Excalibur yıllarca oradan tek varisi gelene kadar çıkartılamaz. Bu arada Arthur'un amcası hüküm sürüp herkesi öldürürken Arthur başka kişiler tarafından büyütülür ve arkadaşı George tarafından dövüş teknikleri öğrenir. Excalibur'a sahip olup "yeni doğan kral" olarak anılan Arthur'u öldürmek isteyen amca etraftaki bütün erkekleri toplaması için askerlerine emir verir ve şans eseri Arthur'u yakalalamayı başarır. Kılıcı çeken Arthur, kılıcın gücünden dolayı bayılır ve amcasının eline düşer.
   Arthur'dan sonsuza dek kurtulup kral olmaya devam etmek istediğinden amca onun için özel bir ölüm töreni düzenleyip bütün halkın önünde aşağılar. Arthur tam öldürülecekken onu destekleyen bir grup belirir ve onu bu kaostan kurtarır.
   Bu grubun desteği ile Arthur kılıçla bütünleşmeyi öğrenir, amcasını öldürür ve kral olur.
   Filmi çok beğendiğimi söyleyemem. Her şey çok çabuk gelişti ve araya çok alakasız sahneler girdi. Tek beğendiğim şey yaptıkları animasyonlardı sanırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder